Visie

Wij hebben beide gewerkt in praktijken waar de cliëntenpopulatie vrij groot was. Hierdoor zijn wij erachter gekomen dat kleinschalige zorg beter bij ons past en zijn wij verloskundigenpraktijk Groei gestart! De focus ligt op persoonlijke, kleinschalige zorg, waarin jullie centraal staan. Omdat wij als duopraktijk opereren kunnen wij goede begeleiden en alle aandacht geven door deze manier van werken. Ook geeft dit de mogelijkheid om vrijer om te gaan met spreekuurtijden en de mogelijkheid om thuiscontroles te realiseren wanneer dit wenselijk is.

Wij zien zwanger zijn én bevallen als een life event en zeker als een natuurlijk proces in een mensenleven. Hoe meer vertrouwen je hebt in het proces, jouw lichaam én in ons als professionals, hoe zelfverzekerder je de bevalling tegemoet gaat. Dit zal een positieve uitwerking hebben op de bevalling!

Wij werken samen met de vier ziekenhuizen in nabije omgeving (Purmerend, Hoorn, Zaandam en in Amsterdam het BovenIJ Ziekenhuis).

Ook met vragen over gezond zwanger worden kunnen jullie bij ons terecht.


Wie zijn wij?

Agnes Wijnen Riems
Groei_080216_1441_0311_RB-2
Ik ben sinds ’95 werkzaam als verloskundige. De eerste zes jaar heb ik als zelfstandig verloskundige in Hoofddorp gewerkt. Na een pauze van drie jaar in het buitenland en het op de wereld zetten van mijn eigen kinderen, ben ik in het RKZ te Beverwijk gaan werken. In eerste instantie als waarneemster voor zwangerschapsverlof, uiteindelijk heb ik daar drie jaar met plezier gewerkt. Vanaf 2007 ben ik gaan werken in Purmerend in het Waterlandziekenhuis en heb daar zowel de gezonde baringen als risico baringen begeleid in directe samenwerking met kraamverzorgsters, verpleegkundigen en gynaecologen. Eveneens met veel plezier en ik heb daar de opleiding tot klinisch verloskundige gevolgd. In april 2016 ben ik gestopt met het werken in het Waterlandziekenhuis en sindsdien ben ik een van de maten bij Groei!

Ik zie een baring als een life event die de nodige tijd en aandacht verdient. Daarbij is het belangrijk dat je daar bevalt waar je je veilig voelt en je goed kunt ontspannen. Dat kan thuis zijn, maar ook in het hotel of poliklinisch.

Aukje de Koning
Groei_080216_1442_0320_RB-2
Ik werk sinds 2013 als verloskundige, hiervoor ben ik professioneel wielrenster geweest. Ik heb zelf 3 kleine kinderen. Dat doet mij beseffen dat de zwangerschap en bevalling een mooi wonder is waar wij elke keer weer getuige van mogen zijn. Dit vind ik ook het mooiste aan het beroep, toekomstige ouders mogen begeleiden in dit prachtige proces van zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Doordat wij als duopraktijk al onze zwangeren persoonlijk leren kennen ben ik er van overtuigd dat wij onze visie (persoonlijke, uitgebreide begeleiding in het hele proces) breed kunnen uitdragen. Graag ontmoet ik je in onze praktijk om jouw wensen te bespreken zodat wij jou kunnen gaan begeleiden op de manier die jij graag wilt!